Yerseke

Yerseke is een vissersplaats gelegen aan de Oosterschelde, het is bekend om z'n mossel- en oesterteelt.
Yerseke is het Nederlandse centrum voor schaal- en schelpdieren.
Mosselman Zeeland

Mosselen, kreeften, kokkels, krukels en natuurlijk ook oesters, het is er allemaal. De visserij brengt veel activiteiten met zich mee, zo zijn er binnendijkse verwaterplaatsen voor oesters, "putten" genoemd en zijn er vele mosselverwerkende industrie├źn te vinden langs de waterkant. Een wandeling langs deze bedrijvigheid is zeker de moeite waard.
In het centrum van het dorp is een VVV gevestigd dat u verder kan inlichten over de toeristische attracties.
Oesterputten Yerseke heeft een grote moderne vissersvloot, voornamelijk "mosselkotters", welke een ligplaats in een eigen vissershaven heeft. Rondom de vissershaven zijn diverse nevenactiviteiten te vinden, zoals een scheepswerf, een machinefabriek en een winkel voor scheepsbenodigheden.
De enigste mosselveiling van Europa is er gevestigd.
In het dorp met zo'n ca. 6000 inwoners zijn er talrijke cafés, cafetaria's en eetgelegenheden, waar men zich tegoed kan doen aan alles wat de zee levert. Tevens zijn er talrijke winkels in het centrum.
In het centrum is ook het Oosterscheldemuseum  te vinden, het museum biedt een historisch overzicht van de visserij op schaal- en schelpdieren, tevens is hier het VVV te vinden. ( www.vvvzeeland.nl )
 
 Oosterscheldemuseum

 Oesterbeurs

Koenkelpot monument

Rondom Yerseke
Tegen Yerseke aan liggen de Yerseke en Kapelse Moer, zij zijn een klassiek voorbeeld van het oudland. Kenmerkend voor het oudland is het landschap van kreekruggen, poelgronden en drinkputten. In dit gebeid werd vroeger veel zout gewonnen. Het effect van deze zoutwinning is in de Yerseke Moer nog steeds zichtbaar.
Yerseke is een kern van de gemeente Reimerswaal.Ned. Herv kerk

Verbindingen
Yerseke is bereikbaar per spoor.
Intercity- en stoptreinverbindingen richting Randstad en Brabant. De trein stopt op het station Kruiningen-Yerseke, vanwaar men een busverbinding (Lijn 29 van Connexxion) heeft naar het centrum van Yerseke.
 

Met de auto:
Rijksweg A58 richting Bergen op Zoom en Vlissingen afslag 33 Yerseke, via de Zanddijk naar Yerseke.
 

Over water:
zie Route en Oosterschelde Wapen Yerseke